DIS-claimer

DIS-zorg: kwaliteitscriteria vanuit cliëntenperspectief

In het project Goud in Handen Plus zijn allereerst kwaliteitscriteria ontwikkeld voor mensen met Dissociatieve Identiteitsstoornis (DIS) en Dissociatieve Identiteitsstoornis Niet Anderszins Omschreven (DSNAO), kortweg DIS. De criteria zijn opgesteld na uniek kwalitatief onderzoek onder cliënten en na gesprekken met zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen. De criteria kunnen zorgverleners en cliënten ondersteunen om DIS-zorg te verbeteren. De criteria zijn daarna vertaald in het Engels.

Waarom een DIS boek?
Tijdens het onderzoek, in de focusgroepen, hebben cliënten met DIS aangegeven wat voor hen een optimale bejegening, diagnostiek en behandeling is. Deze geanonimiseerde ervaringen zijn verzameld in het DIS-boek op basis van het onderzoeksrapport “Praat mee over DIS”.

Er is in de zorg, in de politiek en in de samenleving nauwelijks kennis over DIS. De schrijdende verhalen van cliënten met DIS verdienen het gehoord te worden. Met de uitgave van het DIS-boek hopen we meer kennis te generen en een verandering in gang te zetten die de zorg toegankelijk en passend maakt voor mensen met DIS en andere vormen van dissociatieve stoornissen.
Het boek laat in de vormgeving zien, en voelen, hoe wij de uitspraken van de cliënten zien. Daarmee is het DIS boek meer dan alleen een boek.

Het DIS boek is ontwikkeld bij Het Ondersteuningsburo voor Patiëntenorganisaties B.V. en is tegen portokosten te bestellen op de pagina downloads.

Het Ondersteuningsburo, Stationsstraat 79G, 3811 MH Amersfoort
info@disboek.nl, tel 033 44 50 730

BTW nummer: NL8189.31.425.B01, KvK 32127766